Gölderesi Şelalesi Tanıtımı
Gölderesi Şelalesi, Bartın ilinin Kurucacaşile ilçesinde bulunan Kanatlı Köyü’nde yer almaktadır.
Gölderesi Şelalesi, Kurucaşile’ye 22 kilometre, Amasra’ya 33 kilometre, Cide’ye 51 kilometre, Bartın'a 43 kilometre ve Karaman Köyü’ne 7 kilometre mesafede bulunmaktadır.
Yol Tarifi
Bartın Gölderesi Şelalesi’ne gitmek isteyen kişilerin belli güzergahları kullanmaları gerekmektedir. Aşağıda Gölderesi Şelalesi’ne gidilebilmesi için izlenilmesi gereken yollar sırasıyla verilmektedir:
- Gölderesi Şelalesi’ne gidilmesi için ilk olarak Kurucaşile-Amasra yolunun 17. kilometresinde yer alan Kanatlı Köyü’ne varılması gerekilmektedir.
- Kanatlı Köyü’ne varıldıktan sonra sola dönülerek toprak yol üzerinden yaklaşık 5 km daha yolun gidilmesi gerekilmektedir.
- İstenilen yol gidildikten sonra şelaleye ulaşmak için ortalama 100-200 metre yolun yürünmesi gerekir.
Giriş Ücreti
Bartın Gölderesi Şelalesi’ne gitmek isteyen yerli yabancı turistlerden herhangi bir ücret istenmemektedir. Ziyaretçiler ücretsiz bir şekilde şelaleye giriş yaparak şelaleyi gezip görebilme imkanına sahip olmaktadır.
Ziyaret Saatleri
Gölderesi Şelalesi için belli bir ziyaret saati bulunmamaktadır. Ziyaretçiler diledikleri herhangi bir zaman diliminde Amasra Gölderesi Şelalesi’ni ziyaret etmek için şelaleye gidebilmektedir.
Nereler Gezilebilir?
Bartın Gölderesi Şelalesi’ni ziyaret etmek isteyenlerin şelale dışında da gezip görmeleri gereken tarihi ve turistik yerler bulunmaktadır. Aşağıda
Bartın'da gezilecek yerler listesi verilmektedir:
- Bartın Evleri,
- Amasra Kalesi,
- Fatih Camii,
- Bedesten,
- Kuş Kayası Yol Anıtı,
- Aya Nikolas Kilisesi,
- Taşhan,
- Hisarkale Mahzeni,
- İnkumu Plajı,
- Ulukaya Şelalesi,
- Bartın Şehir Hamamı,
- Amasra Hamamı,
- Dervişoğlu Hanı,
- İbrahim Paşa Camii,
- İçkale Mescidi
- Yer altı Çarşısı,
- Aksu Çayı,
- Gürcüoluk Mağarası Bartın ilinin gezilip görülmeye değer yerleri olarak tarihe geçmektedir.
Eğer Amasra hakkında bilgi gerekir ise; Amasra'da gezilecek yerler listemizi inceleyiniz.
Kalınabilecek Oteller
Amasra Gölderesi Şelalesi’ni ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin Bartın’a geldikleri zaman kalabilecekleri yerler de oldukça fazladır. Aşağıda Bartın'ı ziyaret edecek kişilerin kalabilecekleri otel seçenekleri verilmektedir:
- Northdoor Amasra
- Diamond Amasra
- Kum Butik
- Hakbilir
- Sahil Butik
- Ulus Doğa Park Otel
- FrauGüler
- Karya Butik
- Kemikpark Otel
- Işıkaltın Otel
- Bartın Özyurt
- Hotel Seymen
- Denizer Pansiyon
- Kirazlar Suite Resort
- Amasra Ayışığı
- Seçil
- Bedesten Otel
- Emin Butik Amasra
- Grand Amasra Kirazlar
- Karadeniz Pansiyon
- Amasra Timur
- Alihan
- Kristal Butik Hotel
Restoran ve Kafeler
Gölderesi Şelalesi’ni ziyaret edecek yerli ve yabancı turistlerin şelale yakınlarında ve Bartın ilinde yemek yiyebilmeleri içinde çeşitli sayıda restoran ve kafeler bulunmaktadır. Aşağıda Bartın’a gelen ziyaretçilerin yemek yiyebilecekleri yerlerin listesi yer almaktadır:
- Yöresel Yemek Evi Bartın,
- Merdane Cafe & Restaurant & Ev Yemekleri,
- Mira Kahvaltı Ve Ev Yemekleri,
- Hanımeli Ev Yemekleri,
- Biber Ev Yemekleri,
- Gülenyüz Yemekevi,
- Şelale Et & Mangal Evi,
- Merdane Cafe & Restaurant.
Meşhur Yemekler
Bartın Gölderesi Şelalesi’ni ziyaret etmek için gelen yerli ve yabancı turistlerin Bartın ilinin meşhur yemeklerini tatmadan dönmemeleri gerekmektedir. Aşağıda Bartın’a gelenlerin yemeleri gereken yemeklerin listesi verilmektedir:
- Pumpum Çorbası: Pumpum Çorbası, Bartın iline özgü bir çorba olarak bilinmektedir. Çorba, mısır unundan ve çeşitli baharatlardan yapılmaktadır.
- Yumurtalı İsbut: İsbut otu, Bartın ilinde yetişen bir bitkidir. Yumurtalı İsbut, Bartın ilinde genellikle ramazan ve bayramlarda tüketilmektedir.
- Kabak Burması: Bartın ilinin en meşhur tatlılarından birisi olarak bilinmektedir. Kabak Burması, Bartın ilinde her bayram yapılan bir tatlıdır.
- Pirinçli Mantı: Bartın’da yapılan mantının diğer illerde yapılan mantılardan farklı olmasının en önemli sebebi iç harcının pirinçten yapılmış olmasıdır. Pirinçli mantının değişik yapılışı ile birlikte ortaya muhteşem bir lezzet çıkmaktadır.
- Kırk Katlı Börek: Kırk katlı böreğin yapımı ile Bartın ilinde yaşayanların yemek konusunda marifetlerini gösterebilmelerinde önemli bir etki oluşturmaktadır. Açılan kuru yufkaların üzerine fındık ya da ceviz dökülmesiyle birlikte ikram edilmektedir.
- Tavuklu Köy Böreği: Bartın iline özgü böreklerden birisidir. Köy tavuklarının haşlanıp ve didiklenip yufkaların arasına koyularak pişirilmesiyle yapılmaktadır. Bartın’ gelen ziyaretçilerin bu muhteşem lezzeti tatmaları gerekmektedir.