Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Artvin » Ciro Şelalesi Tanıtımı

Ciro Şelalesi Tanıtımı


Ciro Şelalesi
Artvin Ciro Şelalesi Türkiye'nin en uzun şelalesidir. Şelale tek bir basamak halinde dökülmemektedir. Bunun yanı sıra Ciro Şelalesi 165 metre yükseklikten dökülmektedir.

Ciro Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir?


Ciro Şelalesi’ne gitmek isteyen kişiler ilk olarak Yusufeli-Sarıgöl-Barhal yolunu kullanmalıdır. Şelale ile Yusufeli arasındaki mesafe yaklaşık olarak 41 km’dir. Bu yolun takip edilmesinin ardından Özgüven köyü üzerinden 2 km daha ilerlenerek İntror yaylasına gelinmelidir. Buradan yürüyerek kolay bir şekilde Ciro Şelalesi’ne gidilebilinmektedir. Ulaşım açısından sıkıntı yaşanmaması için şelaleye yaz aylarında gidilmesi tavsiye edilmektedir. Bunun sebebi şelalenin çok fazla yağış alan bir iklim üzerinde bulunmasıdır.
Ciro Şelalesine gelmeyi planlıyorsanız; Artvin Gezilecek Yerler listemizi de mutlaka inceleyiniz.

Gezilmesi Gereken Yerler

Aşağıda Ciro Şelalesi’ne gelenlerin gezmesi gereken yerler verilmektedir. Bu yerler şu şekildedir:
  • Tekkale Manastırı: Kilisenin diğer adı Dötkilise olarak da bilinmektedir. Kilisede şapel, trapeza ve seminer odası bulunmaktadır. Yapımı 9. yüzyılda Bagratlılar ile gerçekleştirilmiştir. Eski döneme ait bu yapı mimari ve tarihi özellikleriyle birlikte gelen ziyaretçilere eski dönem hakkında birçok bilgi sunmaktadır.
  • Parhali (Barhal-Altıparmak) Kilisesi: Parhali Kilisesi 958-994 yıllarında II. Bagrat tarafından inşa edilmiştir. Kilisenin ölçüleri 28,55 x 18,65 m’dir. Gürcu manastrı olan bu tarihi yapı orada yaşayan halkın dininin İslam olması sebebi ile camiye dönüştürülmüştür.
  • İshan Kilisesi: Bu kilise Kral Andernese’nin vermiş olduğu destek ile yapılmıştır. Kilisenin içerisinde Meryem Ana Şapeli vardır. Tarihi yapısı ile birlikte her yıl yüzlerce kişinin ziyaret etmesini sağlayan bu yapı aynı zamanda inşa edilen dönemin kültürel özellikleri hakkında da vatandaşlara bilgi vermektedir.

Konaklama Yerleri

Aşağıda Ciro Şelalesi’ne gelen kişilerin kalacakları yerlerden bazılarının isimleri listelenmektedir. Bu yerler şu şekildedir:
  • Koru Otel
  • Sadıkoğlu Otel
  • Eliya Pansiyon
  • Agara Otel
  • Karahan Pansiyon
  • Yusufeli Öğretmenevi
  • Hotel Barcelona
  • Otel Kaçkar

Ziyaret Saatleri

Ciro Şelalesi’ne giriş saatleri bulunmamaktadır. Diğer bir ifade ile şelale günün her saatinde ziyaretçilere açıktır.

Giriş Ücretleri

Şelaleye giriş ücreti talep edilmemektedir.

Ciro Şelalesi’nde Yapılacak Aktiviteler

Şelaleye gelen kişilerin yapacakları birçok aktiviteler bulunmaktadır. Bu aktivitelerden biri doğa yürüyüşleridir. Gelen yerli ve yabancı turistler açık havada eşsiz manzara eşliğinde temiz hava alarak doğada yürüme aktivitesi yapabilmektedir. Bunun yanı sıra piknik yapmayı seven kişiler burada piknik yapabilmektedir. Ciro Şelalesi’nde yapılacak diğer bir aktivite ise tekne turlarıdır. Ayrıca orada tekne turu yapabilir, jeep, rafting, safari gibi aktiviteler de macera seven kişiler için çeşitlilik göstermektedir. Şelaleye gelen ziyaretçiler burada yer alan birçok aktiviteye katılarak hoş vakitler geçirebilmektedir.

Yenmesi Gereken Yemekler

Şelaleye gelen kişilerin tatması gereken yiyeceklerden bazıları aşağıda yer almaktadır:
  • Kuymak: Özellikle bölgede kahvaltıya gelen kişilerin tatması gereken yiyeceklerin başında gelmektedir. Kuymağın farklı bir tada sahip olmasını sağlayan yapımında farklı bir çeşitte peynirin kullanılmasıdır.
  • Yoğurtlu Silor: Yemeğin ana maddesi hamurdur. Kesilen hamurun pişirilmesinden sonra üzerine tereyağı ve yoğurt dökülmektedir. Kalorisi fazla olsa da bölgeye gelen ziyaretçilerin tadına bakması gereken bir yemektir.
  • Mısır Ekmeği (Çadi) : Restoranların hepsinde vazgeçilmez yiyecek olarak masalarda yer almaktadır. Yapımında un, tuz, süt, yoğurt ve bol miktarda tereyağı kullanılmaktadır. Ekmeğin renginin sarı olmasının sebebi içinde kullanılan mısır unundan kaynaklanmaktadır.
  • Hamsili Ekmek: Karadeniz bölgesine gelen herkesin tatması gereken yiyecek olan hamsili ekmek şelalenin yakınlarında yer alan restoranlarda bulunmaktadır. Buraya gelen kişiler gittikleri her restoranda hemen hemen bu ekmek çeşidini yiyebilmektedir.
  • Cevizli Kete: Cevizli ketenin yapımında maya kullanılmaktadır. Bazı restoranlarda kete pekmez ile birlikte servis edilmektedir.
  • Laz Böreği: Laz böreğinin yapımında süt, yumurta, un, şeker, yufka, limon suyu ve bol miktarda tereyağı kullanılmaktadır. İçerisinde muhallebi konulmaktadır. Özellikle tatlı sever ziyaretçiler bölgeye geldiklerinde bu tatlıyı denemelidir.
  • Karalahana Sarması:  Karalahana Karadeniz bölgesinde hemen hemen herkesin sofralarında bulundurduğu bir yiyecektir. Şelaleye gelen kişiler bölgedeki restoranlarda ara sıcak olarak karalahana sarmasını deneyebilmektedir. 
  • Turşu Kavurması: Bölgede yer alan restoranlarda fasulye, turşu ve karalahana versiyonları olarak çeşitli turşu kavurmaları yapılmaktadır. Ciro Şelalesi’ne gelen kişiler restoranlarda yedikleri yemeklerin yanında turşu kavurmasını da tercih edebilir.



admin / 22.08.2019 / 0 / 1 819

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Mençuna Şelalesi Tanıtımı

Mençuna Şelalesi Tanıtımı

Mençuna Şelalesi Artvin’in Arhavi ilçesinde yer almaktadır. Mençuna
Murgul'da Gezilecek Yerler

Murgul'da Gezilecek Yerler

Murgul gezilecek yerler isimli bu yazımızda; Artvin Murgul hakkında bilgi
Borçka'da Gezilecek Yerler

Borçka'da Gezilecek Yerler

Karadeniz’in doğu ucunda bulunan ilçe, Artvin- Hopa kara yolu üzerinde bulunur.
Hopa’da Gezilecek Yerler

Hopa’da Gezilecek Yerler

Hopa gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi düşünen
Arhavi'de Gezilecek Yerler

Arhavi'de Gezilecek Yerler

Arhavi, Artvin’in ilçelerinden biridir. İl merkezine 86 kilometre mesafede
Ardanuç’ta Gezilecek Yerler

Ardanuç’ta Gezilecek Yerler

Ardanuç , Artvin’in ilçelerinden biridir. İl merkezine 39 kilometre mesafede
Artvin Barhal Köyü Tanıtımı

Artvin Barhal Köyü Tanıtımı

Barhal olağanüstü güzellikteki vadileri, içinde alabalıkların yüzdüğü dereleri,
Şavşat'ta Gezilecek Yerler

Şavşat'ta Gezilecek Yerler

Şavşat, Artvin’in ilçelerinden biridir. İl merkezi ile arasında 71 kilometre
Artvin'de Gezilecek Yerler

Artvin'de Gezilecek Yerler

Ülkemizin oksijen deposu olan Karadeniz'in en doğu ucunda bulunan Artvin sınır
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up