Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » İstanbul » Ortaköy’de Gezilecek Yerler

Ortaköy’de Gezilecek Yerler


Ortaköy gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi düşünen gezginler tarafından merakla araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Gezipedia olarak sizler için Ortaköy'de gezilecek yerler listesini madde madde sıraladık; ama öncesinde İstanbul Ortaköy hakkında kısa bir bilgi verelim:

Ortaköy gezilecek yerler
Ortaköy, 15 Temmuz Köprüsü hemen altında yer alan çarşısı ve canlılığıyla çok sayıda turist çeken bir semttir. Beşiktaş’tan yürüyerek 15 dakikada ulaşabileceğiniz İstanbul Ortaköy, gece mekanları, restoranları, hediyelik eşya mekanları, iskele meydanı ve mükemmel ambiyansıyla yoğun ilgi çeker. Ayrıca şehrin bu gözde semtinde cami, kilise ve sinagog iç içe bulunur. İstanbul’un tadını almak istiyorsanız mutlaka burayı ziyaret etmelisiniz.

Ortaköy Tarihi


Ortaköy tarihi, Antik Çağ dönemine kadar gider. Bizans döneminde ise Damianu Sarayı’na ev sahipliği yapar. Kanuni Sultan Süleyman döneminde ise Türklerin yerleşimi başlamıştır. Bugün ise hem Bizans kültürü hem de Osmanlı kültürü izleri taşıyan çok sayıda yapı bulunur. Burası İstanbul'u yöneten devletin ilgi gösterdiği bir yer olmuştur.
Eğer Ortaköy ziyareti planlıyorsanız; bağlı olduğu Beşiktaş ilçesi ve İstanbul gezilecek yerler listesi için tıklayınız.

Ortaköy'de Gezilecek Yerler

Ortaköy farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığı için farklı kültür ögelerini barındıran bir semttir. Ayrıca boğazda yer aldığı için insanlar gün içinde denizin tadını çıkarmak için de buraya gelirler. Sizler de Ortaköy gezilecek yerler arasında şuraları bulabilirsiniz:
  • Ortaköy Camii

Ortaköy’ün simge yapısı olan Ortaköy Camii, İstanbul Boğazı’na nazır yapılmıştır. Sultan Abdülmecit tarafından Ermeni kökenli mimar Nigoğos Balyan’a yaptırılmıştır. 1854 yılında yapımı tamamlanan cami, ülkemizdeki en güzel Barok mimari örnekleri arasındadır. Büyük Mecidiye Camii adıyla da bilinir. İnşa edilmeden önce yerinde mescit olduğu ve Patrona Halil ayaklanmasında yıkıldığı bilinir. Ayrıca yapının minaresi depremde çökmüş, 1984 yılında da yangın geçirmiştir. Geçtiğimiz günlerde Kuveyt Türk Bankası ortaklığıyla restore edilen cami, boğazda tüm ihtişamıyla durmaya devam etmektedir.
  • Esma Sultan Yalısı

Ortaköy Camii’nin hemen yanındadır. Yapı; Sultan Abdülaziz’in kızı Esma Sultan, Çerkes Mehmet Paşa ile evlenince düğün hediyesi olarak inşa ettirilmiştir. 1848 yılında Esma Sultan vefat edince 2. Abdülhamit’in kızlarına verilmiştir. Ayrıca Rum okulu ve tütün deposu olarak da kullanılmıştır. 1975 yılında büyük bir yangın görmüştür. Ancak 90’lı yıllarda özel bir şirkete satılarak restore edilmiştir. Günümüzde düğün, toplantı ve çeşitli etkinliklerin yapıldığı bir işletme olarak hizmet vermektedir.
  • Tarihi Ortaköy Hamamı

Kanui döneminde Türklerin buraya yerleşmesinden sonra burada yapılan ilk eserdir. 1570 yıllarında Sokullu Mehmet Paşa kahyası Hüsrev Kethüda tarafından Mimar Sinan’a inşa ettirilmiştir. Günümüzde ise restorasyondan geçmiş ve restoran olarak hizmet vermektedir.
  • Feriye Sarayları

Dolmabahçe ve Çırağan Sarayları sonrasında ek bina olarak yapılan yapılara Feriye Sarayları ya da İkincil Binalar adı verilmiştir. Ermeni kökenli Balyan ailesi tarafından yapılmıştır. Sultan Abdülaziz bu yapılarda isyancılar tarafından şehit edilmiştir. Günümüzde ise Galatasaray Üniversitesi ve Kabataş Lisesi tarafından kullanılırlar.
  • Bulgurcu Sokak

Kanuni döneminde Müslümanların akınına uğrayan Ortaköy, Osmanlı zamanında; Rum, Ermeni , Müslüman ve Yahudilere ev sahipliği yapmıştır. Bulgurcu Sokak, Yahudilerin inşa ettiği 18 adet tarihi evi barındırır.
  • Damat İbrahim Paşa Çeşmesi

Ortaköy’ün meydanında yer alan çeşme 1723 yılında Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Bu çeşme günümüze kadar gelen hayratlar arasındadır.
  • Ortaköy Çarşısı

Ortaköy çarşısı, İstanbul’da hediyelik eşya alacaklar için önemli bir ziyaret noktasıdır. Ayrıca burada el sanatları, ikinci el eşya ve kitap, takı, şapka ve poster gibi birçok ürünü bulabilirsiniz. Ortaköy çarşısı ara sokakları arasında zevkli bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Ortaköy Yöresel Lezzetleri

Ortaköy’de ne yenir,diyenlere bazı tavsiyelerde bulunacağız. Ortaköy'de öncelikle kumpir meşhurdur. Sahile gittiğinizde kumpir satan çok sayıda işletme görebilirsiniz. Burada ülkemizin en güzel kumpirini yiyebilirsiniz. Ayrıca bununla birlikte Ortaköy’de midyesi de meşhurdur. Sahildeki seyyar midyecilerden bu lezzeti tadabilirsiniz. Bunun dışında Ortaköy kahvaltısını yapabileceğiniz çok sayıda popüler mekan bulabilirsiniz. Ayrıca İstanbul’un çeşitli yerlerinden sırf kokoreç yemek için buraya gelen insanlar da vardır.

Ortaköy Neyi Meşhur?

Ortaköy’de ne yapılır, bu yazımızdan öğrenebilirsiniz. Gittiğinizde mutlaka Boğaz yanında bulunan mekanlarda çay içerek boğazın tadını çıkarmalısınız. Ayrıca sahilden kalkan teknelerle mükemmel bir boğaz turuna katılabilirsiniz. Bunun dışında ara sokaklarda oldukça orijinal hediyelik eşya satan dükkanları doyasıya gezebilirsiniz. Yaz akşamlar eğlenceli bir gece hayatına katılabilir ve şehrin en kaliteli mekanlarında doyasıya eğlenebilirsiniz.

Ortaköy Nerede, Nasıl Gidilir?

Ortaköy nerede, Ortaköy'e nasıl giderim diye endişelenmenize gerek yok. Çünkü ulaşımı son derece pratiktir. Ortaköy, Beşiktaş ilçesine bağlı olan bir semttir. İstanbul Boğazı kenarındadır ve hemen Boğaziçi Köprüsü altındadır. Buraya ulaşmak için çeşitli alternatifleriniz bulunur. öncelikle Beşiktaş ve Kabataş’tan belediye otobüsü ile buraya ulaşabilirsiniz. Kabataş'a Bağcılar'dan kalkan T1 tramvay hattıyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca Anadolu yakasından Kadıköy ve Üsküdar’dan tekneye binerek deniz üzerinden de Ortaköy'e gelebilirsiniz. Beşiktaş’tan 15 dakika yürüyerek gelebileceğiniz semt, Taksim’den kalkan dolmuşlarla da gelebileceğiniz bir noktadadır.



admin / 08.05.2019 / 0 / 4 371

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Esenler'de Gezilecek Yerler

Esenler'de Gezilecek Yerler

Esenler gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi
Esenyurt'ta Gezilecek Yerler

Esenyurt'ta Gezilecek Yerler

Esenyurt gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi
Çekmeköy'de Gezilecek Yerler

Çekmeköy'de Gezilecek Yerler

Çekmeköy gezilecek yerler nereleridir sorusunun yanıtı, bu bölgeye gezi veya
Etiler'de Gezilecek Yerler

Etiler'de Gezilecek Yerler

Etiler gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi
Bostancı'da Gezilecek Yerler

Bostancı'da Gezilecek Yerler

Bostancı gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi
Karaköy'de Gezilecek Yerler

Karaköy'de Gezilecek Yerler

Karaköy gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, Haliç'in dibinde olan bu
Beşiktaş’ta Gezilecek Yerler

Beşiktaş’ta Gezilecek Yerler

İstanbul Avrupa yakasında ve İstanbul Boğazı’nın en güzel alanına konumlanmış
Avrupa Yakası'nda Gezilecek Yerler

Avrupa Yakası'nda Gezilecek Yerler

İstanbul şehrinin Avrupa Kıtasını temsil eden bir söylem olarak karşımıza çıkan
Yıldız Parkı Tanıtımı

Yıldız Parkı Tanıtımı

Beşiktaş ile Ortaköy arasında kalan, yaklaşık 46 hektarlık alana sahip olan
İstanbul'da Gezilecek Yerler

İstanbul'da Gezilecek Yerler

Adına binlerce kitap yazılıp binlerce şiirin döşendiği İstanbul sadece
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up