Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Antalya » Antalya Tekirova Tanıtımı

Antalya Tekirova Tanıtımı


Tekirova gezilecek yerler

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı olan Tekirova, tarihi ve doğal güzellikleriyle turistlerin ilgisini çeken yerleşim merkezlerinden birisidir. Kemer’in batısında yer alan bu şirin bölge 3,7 km'lik plaja sahiptir. Bu da Tekirova’da çok sayıda otel olması anlamına gelir.

Tatil severlerin beklentilerini tam olarak karşılayan nadir yerlerden birisi olan Kemer Tekirova, Olympos üzerinden bakıldığında insanlara çok özel manzaralar sunuyor. Tüm bu güzelliklerden dolayı burada tatil sezonu Nisan ayı gibi açılmakta ve Ekim sonlarına kadar devam etmektedir.

Tekirova Tarihi


Antalya Tekirova, konumundan dolayı her dönem insanların ilgisini çekmiş ve insanlar yaşamak için buraya gelmiştir. Bundan dolayı kentin tarihi çok eski yıllara dayanır. Yapılan araştırmalara göre Tekirova’ya insanlar ilk olarak milattan önce 7.yüzyılda yerleşmiştir. Bölgede balıkçılığın çok karlı olması, ayrıca kent konumunun da stratejik olması sebebiyle ilk olarak Persliler tarafından işgal edilmiştir.

Bir süre Pers hakimiyetinde kaldıktan sonra burasını Büyük İskender fethetmiştir. Bir dönem Rodos Krallığına bağlı kaldıktan sonra milattan önce 160 yılında Roma İmparatorluğu’na geçmiş ve ondan da Bizans’a. Türklerin Anadolu’ya gelmesi ile birlikte burası 1158 yılında Selçuklular tarafından alınmıştır. Zaman geçtikçe bölgede yer alan Antalya ve Alanya limanları daha önemli bir konuma gelmiş ve bundan dolayı Tekirova, eski önemini kaybetmiştir.

Tekirova Gezilecek Tarihi Yerleri

Tekirova, 2700 yıllık tarihe sahip önemli bir kenttir. Her ne kadar geçmişteki önemini kaybetse de buraya zamanında inşa edilen yapılardan bazıları günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Dolayısıyla Tekirova gezilecek yerlerarasında tarihi yapıların ağırlığı fazladır. Bu yapılardan bazıları şu şekildedir:
  • Phaselis Antik Kenti

Tekirova’ya yakın konumda bulunan Phaselis Antik Kenti, Tekirova’daki ilk yerleşim yeri olduğu bilinmektedir. Roma döneminde inşa edilen yapı içinde tiyatro, hamam ve su kemeri gibi farklı yapılar bulunmaktadır. Buraya gelmek için hem kara hem de deniz yolu vardır. Denizden gelindiği takdirde, bir anda tarihi yapıların içinde bulmak, insanları fazlasıyla şaşırtmaktadır.
  • Olympos

Antalya’da bulunan dağlardan birisi olan Olympos, her ne kadar doğal bir dağ ise de üzerinde yer alan tarih sebebiyle, tarihi bir dağ olarak kabul edilir. Bu dağın zirvesine çıkıldığında, eşsiz bir manzarayı izleme fırsatı doğmaktadır. Ayrıca burada Çıralı adı verilen bir de Yanartaş vardır. Söz konusu taşın hiç sönmediği ve Zeus’un da burada doğduğu rivayet edilir.

Tekirova Gezilecek Doğal Yerleri

Tekirova’nın zenginliklerini sadece tarihi yapılardan ibaret görmek büyük bir hata olacaktır. Buranın neredeyse tamamı doğal güzellik kabul edilebilir. Gidilen her yer, güzelliği ile insanları büyülemektedir. Bu özel yerlerden bazıları şunlardır:
  • Tahtalı Dağı

Tekirova’nın en önemli doğal güzelliklerinden birisi olan Tahtalı Dağı, Bey Dağları üzerinde yer alır. Bölgenin en yükseklerinden olan Tahtalı, yamaç paraşütü yapmak için uygundur.
  • Üç Adalar

Tekirova’ya gelen hemen herkesin ilk dikkatini çekenlerden birisi deniz içerisinde bulunan adalardır. Bunların sayısı dört olmasına rağmen, Üç Adalaradı ile bilinir. Kıyıdan buraya turistleri taşıyan tekneler vardır.
  • Tekirova Koyu

Burası aynı zamanda Phaselis Koyu adıyla da bilinir. Bölgeye gelen hemen herkes buraya gelerek denize girer. Deniz suyunun temiz olması ve eşsiz bir görüntüye sahip olması, bu koyun en önemli avantajlarındandır.


Tekirova Yöresel Yemekleri

Tekirova, binlerce yıllık geçmişiyle kendine has bir yemek kültürüne sahiptir. Fakat son yıllarda turistlerin buraya olan ilgileri, yöresel yemeklerin nispeten geri planda kalmasına neden olmuştur. Tekirova’nın yöresel yemekleri şu şekildedir:
  • Tahinli Piyaz
  • Keşkek
  • Arapaşı Çorbası
  • Nohutlu Kelle Paça

Tekirova Nerede? Nasıl Gidilir?

Tekirova nerede sorusunun ilk cevabı Antalya'nın Kemer ilçesi olacaktır. Kemer’in 17 km batısında yer alan Tekirova, Akdeniz kıyısındadır.

Tekirova’ya nasıl gidilir diye sorulan soruya verilecek cevap, özel araçlar ve toplu taşıma araçları için benzerdir. Buraya gelmek için Kemer ile Kumluca arasındaki yolun kullanılması gerekir. Antalya kent merkezine geldikten sonra önce Kemer istikametine ilerlenmelidir. Kemer geçildikten sonra ise yola aynen devam edilmelidir. Yaklaşık 15 km sonra tabelalar izlenerek buraya gelinebilir.



admin / 23.04.2019 / 0 / 3 855

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Çıralı'da Gezilecek Yerler

Çıralı'da Gezilecek Yerler

Çıralı'da gezilecek yerler isimli bu yazımızda; Antalya Çıralı hakkında bilgi
Antalya Side Tanıtımı

Antalya Side Tanıtımı

Side gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi düşünen
Belek'te Gezilecek Yerler

Belek'te Gezilecek Yerler

Belek gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi düşünen
Adrasan’da Gezilecek Yerler

Adrasan’da Gezilecek Yerler

Adrasan, Çavuşköy adıyla da bilinir. Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı
Kumluca’da Gezilecek Yerler

Kumluca’da Gezilecek Yerler

Kumluca ilçesi, Antalya Körfezinin batı tarafında bulunan Teke Yarımadasının
Gazipaşa’da Gezilecek Yerler

Gazipaşa’da Gezilecek Yerler

Antalya'nın il merkezine 180 km uzaklıkta bulunan Gazipaşa, Toros dağları ile
Aksu’da Gezilecek Yerler

Aksu’da Gezilecek Yerler

Aksu, Antalya’ya bağlı bir ilçedir. Akdeniz'e kıyısı bulunan ilçenin merkeze
Antalya Çadır Kamp Yerleri

Antalya Çadır Kamp Yerleri

Kamp yapmak deniz kenarı ve orman kampı yapmak üzere iki ayrılmakta. Bu iki
Antalya Kemerde Gezilecek Yerler

Antalya Kemerde Gezilecek Yerler

Antalya Kemer’de birbirinden güzel doğal güzellikler bulunmaktadır ve bu
Antalya'da Gezilecek Yerler

Antalya'da Gezilecek Yerler

Antalya'da gezilecek yerler isimli bu yazımızda; Antalya nüfusu, Antalya
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up