Fenerbahçe Parkı İstanbul’un
Kadıköy ilçesinde bulunur. Deniz kenarında yer alan park Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri ve Kalamış Marina ile komşu konumdadır. Parkın adı 1562 yılında bölgede olan bir fenerden gelir. Park bir ada üzerinde bulunur ve bir köprü ile Fenerbahçe Burnu’na bağlanır.
Parkın tarihi çok eski medeniyetlere dayanır. Üzerinde hala Doğu Roma İmparatorluğu zamanından kalan bir sarayın kalıntıları bulunur. O dönemde parkın olduğu alan sarayın bahçesi olarak kullanılmıştır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde buraya bir fener inşa edilmiş ve parkın olduğu alan Bağçe-i Fener adıyla anılmıştır. Bağçe-i Fener Kanun-i Sultan Süleyman'ın sevdiği yerlerden biri olarak geçer. Bu alanda günümüze ulaşan fener ise 1837’de 2. Mahmut tarafından yaptırılan fenerdir. Yeşil alanları, eşsiz manzarası ve muhteşem düzenlemesiyle park günümüzde de önemli bir yere sahip.
Fenerbahçe Parkı’nda Yapılabilecek Aktiviteler
Fenerbahçe Parkı özellikle hafta sonları çok fazla kişinin tercih ettiği bir yer. Yeşilin maviyle buluştuğu bu alan dinlendirici ortamıyla da adından söz ettiriyor. Parkın içinde beş tane restoran bulunuyor. Genellikle ziyaretçiler
kahvaltı yapmak için bu alanları tercih ediyor. Mekanların arasında en bilineni
Romantika isimli kafe. Burası camekanlı kaplı olduğu için eşsiz manzara eşliğinde vakit geçirilebiliyor. İçinde Venedik’ten getirilmiş büyük boyutlarda avizeler, özenle hazırlanmış çiçek dekorları bulunuyor. Çevrede uçuşan kuşlar da ortama farklı bir hava katıyor. Burada her Pazar günü
açık büfe kahvaltı imkânı da bulunuyor.
Parkın içindeki kafeler dışında çimlerin üzerinde
piknik yapmak da mümkün. Çocuklar için de güzel bir alanı olan parkta ailece vakit geçirmek de oldukça hoş oluyor. Şehrin karmaşasından uzaklaşıp nefes alacak bir yer arayanlar için park güzel bir fırsat sunuyor. Özellikle bahar aylarında erguvanların açmasıyla ortam çok daha güzel bir hal alıyor. Burada 150 yıllık bir
sakız ağacı da görmek mümkün. Bunun dışında alanın içinde birçok anıt ağaç da var.
Fenerbahçe Parkı’nın içinde bir minyatür hamam ve Küçük Hanımefendi filmine ait bir canlandırma dikkat çekiyor. Bu filmin oyuncularından Belgin Doruk, Ayhan Işık ve Sadri Alışık’ın heykellerini de burada görmek mümkün.
Parkın içinde yeşillikler içinden ve deniz kıyısından yürüyüş yapmak oldukça zevkli. Ayrıca paten kaymak, bisiklet sürmek ve koşu yapmak için de uygun alana sahip. Yaz aylarında parkın bulunduğu yerden denize girenler de oluyor. Eşsiz düzenlemesi ve manzarasıyla düğün fotoğrafı çekilenlerin de uğrak noktası oluyor.
Fenerbahçe Parkı Giriş Ücreti
Fenerbahçe Parkına
giriş için herhangi bir ücret talep edilmiyor ve park
yedi gün yirmi dört saat açık. Çok fazla ziyaretçi ağırlamasına rağmen ortam oldukça temiz, bu da parkta daha iyi vakit geçirmeyi sağlıyor.
Fenerbahçe Parkı Nerede? Nasıl Gidilir?
Fenerbahçe Parkı İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunuyor. Parka ulaşmak için yaya ve araçlara açık olan köprü kullanılıyor. Kadıköy’den kalkan FB1 ve FB2 otobüsleri buradan geçiyor. Moda üzerinden yürüyerek buraya gitmek de mümkün. Kendi aracıyla gidecek olanlar da Fenerbahçe Stadyumu yanından gidip Fener Kalamış caddesinden ilerleyerek parka ulaşabilir. Parkın yakınında ücretli otopark bulunuyor.