İstanbul şehrinin Avrupa Kıtasını temsil eden bir söylem olarak karşımıza çıkan
Avrupa Yakası deyimi, Osmanlı dönemine dayanıyor. Uzun yıllardır bu şekilde anılan bölge, çok sayıda ilçeyi de sınırları içerisine almış durumda. Dilersiniz bölgenin keşfedilecek noktalarına hep birlikte göz atalım ve sizler için de bir seyahat planı oluşturmaya çalışarak
Avrupa Yakası gezilecek yerler listemizi hazırlayalım.
Tophane
Top döküm imalathanesi olarak kullanılan bölge, adını da buradan almaktadır. İstanbul’un büyüyen ve gelişen noktaları arasında gösteriliyor ve özellikle son dönemde çok sayıda işletmenin açılması ile birlikte insanlar da buraya akın ediyor. Tarihi değeri ile de önemli bir yere sahip olduğunu belirtmekte fayda var.
Sultanahmet
Yabancı turistlerin yoğun bir şekilde ziyaret ettiği adresler arasında gösterilen Sultanahmet, tarihe tanıklık etmek isteyenlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Avrupa Yakası’nın sembollerinden bir tanesi olduğunu da ifade etmek gerekiyor.
Sarıyer
Sahili, börekçisi ve muhallebicisi ile İstanbul için büyük bir öneme sahip olan Sarıyer de gezi planlarınızda yer almalıdır. Gürültüden uzak ve İstanbul’un diğer semtlerine nazaran daha sakin bir karaktere sahip olduğunu söylemek de mümkündür. Hafta sonunu keyifli bir şekilde geçirmek isteyen yerli ziyaretçilerin en uğrak noktası olarak da lanse ediliyor.
Ortaköy
İstanbul Boğazı manzarası karşısında rahat bir nefes almak ve çayınızı yudumlamak isterseniz eğer Ortaköy bunun için en doğru adreslerden bir tanesi olacaktır. Bu harika manzara karşısında kumpir ya da waffle seçeneklerini de tercih edebilirsiniz çünkü bu iki lezzet, Ortaköy’ün en meşhur lezzetleri arasında gösteriliyor. Çok sayıda kafe ve restoran tarzı işletme mevcut ve manzarayı seyretmek için karşınıza birçok alternatif çıkıyor.
Nişantaşı
Avrupa Yakası, sahip olduğu kimlik bakımından daha elit bir görüntü sergiliyor. Nişantaşı da bu görüntüye katkıda bulunan en özel adreslerden bir tanesidir. Her geçen gün gelişen ve alış veriş merkezleri ile de büyüleyici bir hale bürünen Nişantaşı’nı ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Lüks kafe ve restoranların sayısı bu bölgede çok daha fazladır.
Kapalıçarşı
Osmanlı döneminin en hareketli adreslerinden bir tanesi olan Kapalıçarşı, günümüzde de bu hareketliliği net bir şekilde ortaya koyuyor. Alış veriş yapmak ve tarihe tanıklık etmek istiyorsanız eğer burayı ziyaret edebilirsiniz. Samimi ve sıcakkanlı esnafı ile de misafirperver bir tavır sergileyeceğini belirtmek gerekiyor.
Galata Kulesi
Geçmiş yıllarda gözetleme kulesi ve hapishane olarak kullanılan
Galata Kulesi, bölgenin sembol yapılarından bir tanesidir. Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de en çok ziyaret ettiği tarihi yapılardan biri olduğunu söylemek mümkündür.
İstiklal Caddesi
İnsan kalabalığı içinde kaybolmak ve etrafı seyrederek kısa süreli bir yürüyüşe çıkmak isterseniz eğer İstiklal Caddesini tercih edebilirsiniz. Arka sokaklara da ev sahipliği yapan ve şehrin en kalabalık caddesi olarak bilinen İstiklal, birçok film, dizi ve klibe de ev sahipliği yapmıştır.
Beşiktaş-Bebek-Bakırköy
Avrupa Yakası’nın gözde semtlerini tek bir başlık altında sizinle buluşturmak istedik. En işlek ve canlı adresler arasında yer alan
Bakırköy ve Beşiktaş, sahil şeridi ile de güzel vakit geçirmenize yardımcı olacaktır.
Beşiktaş, Çarşı grubuna ev sahipliği yapan ve maç öncesi büyük bir kalabalığa sahne olan eğlenceli adreslerden bir tanesidir.
Bebek ise boğazın en şık semtleri arasında yer alıyor. Bebek’te yürüyüş yapabilir, alış verişe çıkabilir ve lüks kafe ve restoranlarda kahvelerinizi yudumlayabilirsiniz.
Avrupa Yakası Nerede, Nasıl Gidilir?Anadolu Yakası’na kıyasla ulaşımın çok daha gelişmiş bir hale kavuştuğunu görebiliyoruz. Yaka sınırları içerisinde farklı semtlere çok sayıda ulaşım alternatifi mevcut. Anadolu Yakası’na geçmek için deniz yolunu kullanabilirsiniz.