Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » İstanbul » Beykoz’da Gezilecek Yerler

Beykoz’da Gezilecek Yerler


Beykoz gezilecek yerler
Yapılan araştırmalar, en eski tarihin M.Ö 700’lere dayandığını ortaya koyuyor ve bu da köklü bir geçmişi bizimle buluşturuyor. Traklar, bölgeye yerleşen ilk medeniyet olarak biliniyor ve savaşçı kimliği ile tanınan bu topluluğun, Beykoz’un gelişiminde de büyük pay sahibi olduğu söyleniyor. Şimdi dilerseniz ilçenin tarihine daha detaylı bir şekilde göz atalım.

Beykoz Tarihi

Traklar’ın bölgeye gelmesi ile birlikte bölgenin adı Amikos olarak belirlenmiştir bunun nedeni ise dönemin Kralının Amikos olmasıdır. Bebrik Devleti de bu bölgede kurulan ilk medeniyet olarak biliniyor. Britanyalıların saldırısı neticesinde medeniyet varlığını yitiriyor ve bölge Britanyalıların eline geçiyor. Britanyalılar dönemi en uzun dönemlerden bir tanesi ve tam 9 Kral’ın bu bölgede hüküm sürdüğü ifade ediliyor.


Son Kral’ın ölüm döşeğinde bu bölgeyi Roma İmparatorluğuna devrettiği söyleniyor ve Roma İmparatorluğu döneminde bugünkü Beykoz’un önemli bir merkeze dönüştürüldüğünü de ifade etmekte fayda var. Tarihi geçmişi ile dikkatleri üzerine çeken Beykoz, an itibarıyla da İstanbul’un en önemli ilçelerinden bir tanesi olmayı başarıyor ve çok sayıda keşfedilecek noktayı da bizimle buluşturuyor. Bu güzel ilçemizin tarihini de öğrendikten sonra makalemizin geri kalan kısmında Beykoz’da gezilecek yerler listemizi inceleyelim.

Beykoz Korusu

İstanbul Boğazının hemen yanında yer alan Beykoz Korusu, birçokları tarafından Abraham Paşa Korusu olarak da bilinmektedir. Yeşilin en ilgi çekici tonlarına ulaşabileceğiniz bu nokta, İstanbul’un yoğun nüfusundan uzaklaşıp kafa dinlemek isteyen herkese ev sahipliği yapıyor. Piknik alanı, çocuk parkı ve kafe gibi oluşumları da bünyesinde barındıran Koru, özellikle hafta sonu çok daha ilgi çekici bir hal alıyor.

Isıtma Koleksiyonu Müzesi

2.000’den fazla tarihi esere ev sahipliği yapan ziyarete açık müzelerden bir tanesidir. Eski zamanlarda çok fazla kullanılan şamdan, kandil ve şofben gibi ürünleri de bu müzede görebilirsiniz. Isınma ve aydınlatma araçlarından oluşan özel bir konsepte sahip ve yerli ziyaretçiler ile birlikte yabancı ziyaretçilere de ev sahipliği yapmaktadır.

Beykoz Kasrı

Beykoz Kasrı, inşa edildiği dönemde öncelikli olarak misafir kabul etme ve ağırlama yeri olarak kullanılmış, sonrasında ise kimsesizler yurdu olarak hizmet vermiştir. Cumartesi günleri dışında sizler de Kasrı ziyaret etme fırsatına sahipsiniz. Müze kartınız varsa ücret ödemenize gerek yok, kart sahibi değilseniz eğer 5 lira ödeyerek Kasrı gezebiliyorsunuz. Osmanlının mimari konusunda Batı’yı örnek aldığı yıllarda inşa edilmiş ve ihtişamlı görüntüsü ile de dikkatleri üzerine çekmektedir.

İshak ağa Çeşmesi

Kanuni Sultan Süleyman dönemine ait eserlerden bir tanesi olan İshak ağa Çeşmesi, restorasyon çalışmaları ile birlikte günümüzdeki görüntüsüne kavuşmuştur. Beykoz için sembol değeri taşıyan önemli eserlerden bir tanesi olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Yuşa Tepesi

Çamlıca tepesinden sonra en büyük tepe olarak bilinen Yuşa Tepesi, barındırdığı türbe ile anılıyor ve ismini de bu türbeden almıştır. 17 metre uzunluğa sahip olan kabir, ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Ziyaret sonrası boğaz manzarasını izleyip nefes alma fırsatı da bulabiliyorsunuz.

Beykoz Nerede, Nasıl Gidilir?

İstanbul'a bağlı semtlerden bir tanesi olan Beykoz, Anadolu Yakasında yer almaktadır. İstanbul şehir merkezi ve farklı semtlerden Beykoz'a ulaşmak çok kolay ve Kadıköy, Üsküdar rıhtımından hareket eden dolmuşları ya da minibüsleri de kullanabilirsiniz. Çatalca Kocaeli bölümünün Kocaeli Yarımadası batı bölgesinde konumlanmış olan ilçe, Riva Deresi, İstanbul Boğazı, Karadeniz ve Ümraniye ile çevrelenmiştir. Çok sayıda ulaşım alternatifi ile birlikte kısa sürede ilçeye seyahat etmek mümkün.



admin / 07.05.2018 / 1 / 3 972

Yorum Ekleyin


  1. Baran
    Ziyaretçi
    23 Kasım 2019 19:42
    0
    1.5 sene Beykoz'da yaşadım fakat bu kadar tarihi yeri olduğunu bilmiyordum. İshak Ağa Çeşmesi'nin kaç kez önünden geçmişimdir fakat önemi hakkında bilgim yoktu. şimdi çok daha anlamlı geliyor. Bir daha gitme fırsatım olduğunda Yuşa Tepesi'ne de gideceğim mutlaka.

Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Poyrazköy'de Gezilecek Yerler

Poyrazköy'de Gezilecek Yerler

Poyrazköy gezilecek yerler nereleridir sorusunun yanıtı, bu bölgeye gezi veya
Küçüksu Kasrı Tanıtımı

Küçüksu Kasrı Tanıtımı

Küçüksu Kasrı İstanbul’un Anadolu Yakası’nda Beykoz ilçesinin Küçüksu Semti’nde
Yoros Kalesi Tanıtımı

Yoros Kalesi Tanıtımı

Yoros Kalesi İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Beykoz’daki önemli tarihi
Akbaba Sultan Türbesi

Akbaba Sultan Türbesi

Akbaba Sultan ya da Ak Mehmed Efendi. O da İstanbul'un fethi sırasında
Silivri’de Gezilecek Yerler

Silivri’de Gezilecek Yerler

Prehistorik döneme kadar uzanan köklü bir geçmiş bizleri bekliyor. Bu detay,
Üsküdar’da Gezilecek Yerler

Üsküdar’da Gezilecek Yerler

Tarihi yarımadanın tam karşısında konumlanmış olan ve coğrafi olarak önemli bir
Şile’de Gezilecek Yerler

Şile’de Gezilecek Yerler

Cilalı Taş devri dönemine tanıklık eden ve köklü bir geçmişe sahip olan Şile,
Çatalca’da Gezilecek Yerler

Çatalca’da Gezilecek Yerler

Çatalca, M.Ö 2000’li yıllara dayanan köklü geçmişi ile dikkatleri üzerine
Kadıköy’de Gezilecek Yerler

Kadıköy’de Gezilecek Yerler

M.Ö 675’li yıllara kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip olan Kadıköy,
Hıdiv Kasrı Tanıtımı

Hıdiv Kasrı Tanıtımı

İtalyan Mimar Delfo Seminati 1907 yılında Beykoz yeşilliklerinin içerisine o
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up