Tarih boyunca sürekli ilgi odağı olan ve halen İstanbul’un en gözde yerlerinde biridir
Büyükada. Plajları, doğası, serinliği ve tarihiyle şehirde yaşayan insanların en yakın rahatlama noktalarından biridir. Ayrıca birçok sanatçının evi ve ilham kaynağı olmuştur. Türk Edebiyatı’na damga vuran eserlerin yazıldığı evlerle sokaklarında gezerken karşılaşabilirsiniz. Aynı şekilde birçok televizyon dizisinin ve sinema filmlerinin de çekildiği yegane yerlerden biridir. Eğer sizde bir hafta sonu koskocaman tarihi, eski yapılarını hala koruyan sokakları ve güzelim doğasıyla bir şehri keşfetmek isterseniz, Büyükada bunlar için kaçınılmaz bir fırsattır.
Büyükada’da Gezilecek YerlerAya Yorgi Kilisesi ve Manastırı
Yaklaşık 250 sene önce inşa edilen
AyaYorgiKilisesi bölgedeki Hristiyan halk için büyük bir önem taşımaktadır. Mimari yapısı, bölgeye hakim olan konumu ve manzarasıyla insanların ilgi odağı olan kilise, adadaki ziyaret edilen yerlerin başında gelmektedir. Yaygın bir inanışa göre kilisede dilenen bütün dilekler gerçekleştiği için insanların mum yakma içinde uğradıkları tarihi ve dini bir mekandır.
Büyükada Plajları
İstanbul’da yaşayanların adaya gitmesinin bir diğer sebebi de İstanbul'a nazaran güzel ve sakin olan plajlarıdır. Özellikle hafta içi bir gün gittiğinizde huzur dolu sakin bir plaj havası eşliğinde rahatlıkla dinlenebilir ve denize girebilirsiniz.
Fayton ve Bisiklet Turu
Onaylı araçların dışında motorlu taşıtların girmesinin yasak olduğu adada yaygın ulaşım vasıtası ise faytonlardır. Ada etrafında faytonlarla güzel ve tarih kokan bir yolculuk yapabilirsiniz. Ayrıca İstanbul ve doğa manzarası eşliğinde güzel bir bisiklet turu da yapılabilir.
Büyükada Fayton Ücretleri:2018 yılı
Büyükada fayton tarifesine göre
fayton turu ücretleri gidilecek yere göre 8 TL ile 79 TL arasında değişmektedir. Tüm fayton güzergahları Araba Meydanından hareket etmektedir.
Büyükada Rum Yetimhanesi
Uzaktan dahi ihtişamını koruyan binanın hikayesi oldukça garip. Aslında bir otel ve casino amacıyla yapılan yetimhane, padişahtan izin alınamayınca zengin bir aileye satılıyor. Ailede hastanede bulunan Rum çocuklarına hizmet vermesi için Rum Patrikhanesine bağışlıyor. Halk arasında söylenenlere göre zamanında çıkan büyük bir yangında içindeki çocuklarla beraber yetimhane hızlıca alev almıştır. Eğer oraya gidip gözlerinizi kaparsanız halen daha o çocukların yardım seslenişlerini duyabilirmişsiniz. Oldukça hüzünlü birçok anıya ev sahipliği yapan Rum Yetimhanesi de kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri.
Büyükada Kahvaltı Mekanları
Eğer Büyükada ziyaretinizi kahvaltı için düşünüyorsanız çok fazla alternatifiniz maalesef yok, güzelce kahvaltınızı yapabileceğiniz sadece birkaç mekan var
Büyükada kahvaltı fiyatları mekanına göre kişi başı ortalama 30-35 TL arasında değişmektedir.
Büyükada Nerede, Nasıl Gidilir?
Eminönü, Kartal, Bostancı, Avcılar Kabataş gibi İstanbul’da bulunan 23 farklı iskeleden kalkan deniz taksisiyle, İDO, Turyol, Mavi Marmara gibi vapur hatlarıyla rahatlıkla Büyükada’ya ulaşabilirsiniz.