Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » İzmir » Buca'da Gezilecek Yerler

Buca'da Gezilecek Yerler


Buca gezilecek yerler
Kuruluşu İ.Ö 630 yılına dek uzanan Buca, İzmir’in 9 km güneybatısında yer alan, 350 bin civarında nüfusa sahip şirin bir ilçedir. 17. Yüzyıla dek güzel bir sayfiye yeri olan Buca, o dönemin bazı izlerini hala çeşitli tarihi yapılarda taşımaktadır. Bir zamanlar sahip olduğu üzüm bağları, günümüzde ise hipodromu ve haraları ile ünlüdür. Nif dağının güney eteklerinde kurulu olup, yüzölçümü 180 kilometrekaredir. Verimli bir ova olan ilçenin kuzeyinde Kemalpaşa ve Bornova, batısında Konak, güneyinde Menderes, doğusunda da Torbalı İlçesi bulunmaktadır. İzmir’in en eski yerleşim merkezidir. Buca’da okuma yazma oranın %99 olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Bu kadar coğrafi bilgi yeterli ise, Buca'da Gezilecek Yerler listemize göz atmak için sabırsızlanan gezginleri daha fazla bekletmeyelim blush

Buca Yedigöller Parkı

Buca'nın en önemli gezip görülecek yerlerinin başında gelen Yedigöller Parkı, İzkent ile Evka'nın arasındaki kurumuş dere yatağında, 100 Bin m2 alana kurulan doğal vadide kurulmuştur. 1033 m2'lik iç alanlı kafeterya, 2185 m2'lik iç alanlı restaurant, 324 m2'lik Güzel sanatlar sokağı ve 360 m2'lik Gösteri Merkezi olarak tasarlanmıştır.


Dinlenme yerleri, alabildiğince yeşillik ve doğa, muhteşem manzarayı doya doya izleyebilmek için teraslar, çocuk oyun ve eğlence alanları, 15.000 m2 den oluşan 7 adet suni göl, açık hava diskosu, yel değirmeni ve nostaljik su kuyusu, Yedigöller parkında hoşça vakit geçirmenizi sağlayacaktır. Akşam hava kararınca, çevrede alkol alan tipler, her ne kadar aileli huzursuz etse de, yine de ailece vakit geçirebileceğiniz bir alandır.

Buca Gölet

Göl manzaralı yemyeşil bir alanda, mangal yakıp piknik yapmak için ideal bir tesis. 167 bin m2 alana kurulu olan tesiste 300 kişilik Göl Restoran, 600 kişilik Göl Salonu Seyir Kafe, Mangal alanı, Şarküteri, Amfi tiyatro, Piknik Alanı, Ada Cafe&Pub, Seyir Terasları, Çocuk Oyun Parkları, Market, Bebek Bakım Odası, Mescid ve Otopark yer almaktadır. Ulaşımı çok kolaydır. Konak ilçesinden 104 numaralı belediye otobüsüne binip, Üçkuyular ’da inip 176 numaraya biniyorsunuz ve tesisin önünde iniyorsunuz.

Buca Rum evleri

Kurtuluş Savaşı esnasında İzmir’i terk eden Rum’lardan kalan taş evler. Her biri tarih kokmaktadır. Muhteşem tasarımları, kendine has mimarisi ise, taş evleri incelemek size farklı bir deneyim kazandırabilir.

Şirinyer Sevgi Yolu

Her şehrin ve ilçenin “ meşhur bir caddesi “ vardır. Buca'nın ünlü sosyal yaşam caddesi Forbes Sevgi Yolu’dur. İstanbul’un İstiklal Caddesi gibidir. Gençlerin sosyalleştiği, çeşitli kafe ve restaurantların bulunduğu, kültürel etkinliklerin yapıldı şirin bir caddedir.

Perili Köşk

Murat Evi olarak bilinen Perili Köşk, Buca da Fevzi Çakmak caddesi ile Gençlik caddesinin çakıştığı bölgede bir binadır. Binanın tarihi 1880'li yıllara dayanmaktadır. Bina 1880 yılında Edwards isminde bir İngiliz ailesi tarafından yaptırılmıştır. Bu binaya perili köşk denilmesinin sebebi , uzun yıllar boyunca bakire bir kızın gece olduğunda köşke bir şeyler taşımasının dilden dile dolaşmasıdır. Bahçesinde tarihi bir de hamam bulunur.

Mevlana Heykeli

Dünya'nın en büyük 3. heykeli olan Mevlana heykeli Buca'nın en yüksek yeri olan Tıngır Tepesinde, 20 dönümlük arazide, kaidesiyle birlikte 25 metre yüksekliğinde yer alır. Dikildiği tepeyle birlikte yer seviyesinden 75 metre yüksekliğe ulaşan Mevlana Heykeli İzmir'in büyük bir kesiminden görülebiliyor. Mevlana heykelini siz ziyaret etmeseniz de, o bir yerlerden sizi bakıyor olacaktır relaxed

Peterson Köşkü

54.000 m2 bir alana sahip, Buca Mustafa Kemal Caddesindeki Peterson Köşkü, İngiliz tüccar John Peterson tarafından 1859 yılında yaptırılmıştır. 38 odalı olan köşk, 1859 yılından günümüze kadar 7 kez restorasyondan geçmiş ve son olarak 1991 yılında orijinaline yakın bir şekilde restore edilmiştir.

Buca’ya yolunuz düşerse, sakın “ ot yemeklerini “ tatmadan dönmeyin. Yöreye has yapılan, çeşitli otların karışımı ile hazırlanan bu yemekler için Buca Belediyesi bir de festival düzenlemekte. Bilginiz olsun wink

Buca nerede, nasıl gidilir?

İzmir'e 10 km ( 20 dakika ) mesafededir. Kent merkezi Konak’a 10 km uzaklıkta olan Buca’ya Raylı sistemi kullanarak ulaşmak isterseniz, İZBAN Şirinyer istasyonundan aktarma yaparak, Buca'nın farklı bölgelerine gidebilirsiniz.

BUCA TOPLU KONUTLARI - ŞİRİNYER AKTARMA
878 – 476- 676- 690 TINAZTEPE - ŞİRİNYER AKTARMA


Metropol ilçelerden Buca’ya ESHOT şehir içi otobüsleri ile
940 BUCA – KONAK
104-171-304 TINAZTEPE - KONAK
353 GAZİEMİR - TINAZTEPE
277 OTOGAR - TINAZTEPE
290 BOSTANLI İSKELE - TINAZTEPE
390- 415 - TINAZTEPE - BORNOVA METRO
490 TINAZTEPE - ÜÇYOL
671- 690 TINAZTEPE - F.ALTAY hatlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ayrıca ilçeye Bornova, Gaziemir, Yeşilyurt, Kemer ve Yenigaraj’a dolmuş seferleri de mevcuttur.
Buca turumuz bittiyse, Çiğli ilçesine uzanalım ve Çiğli'de Gezilecek Yerler konusunda tavsiyelerde bulunalım



admin / 28.03.2018 / 2 / 15 557

Yorum Ekleyin


  1. İzmir en iyi cafe ve restaurantlar
    13 Temmuz 2018 15:28
    0

    Buca'yı çok severim ne zaman İzmir'e gitsem mutlaka uğradığım bir yerdir. Çeşitli görülecek yerleri ve çevresinde bulunan kafeleriyle keyifli dakikalar geçirebiliyorsunuz. Bu sitede çoğu cafe ve restaurantın yerini kolayca bulabilirsiniz.

  2. Zümrüt Özmen
    Ziyaretçi
    11 Mayıs 2019 14:08
    0

    Bildiğim kadarıyla Peterson Köşkü Bornova’da bulunuyor..O resmin yerine Forbes Köşkü konmalıydı..

Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Torbalı'da Gezilecek Yerler

Torbalı'da Gezilecek Yerler

156.000 kişilik nüfusa sahip Torbalı ilçesinin yüzölçümü 603 km olup, İzmir'in
Tire'de Gezilecek Yerler

Tire'de Gezilecek Yerler

Günümüzde her ne kadar meşhur "Tire Evleri" nedeniyle bilinen bir ilçe olsa da,
Menderes'te Gezilecek Yerler

Menderes'te Gezilecek Yerler

İzmir’in güneyinde yer alan ve 788,66 km2 lik yüzölçümüne sahip Menderes
Kemalpaşa'da Gezilecek Yerler

Kemalpaşa'da Gezilecek Yerler

Nif dağının eteğinde, 200 metre yükseklikte kurulan Kemalpaşa ilçesi, 102.000’e
Karabağlar'da Gezilecek Yerler

Karabağlar'da Gezilecek Yerler

477.000 nüfusa sahip Karabağlar ilçesi, 3700 hektarlık bir alana kurulu olup,
Gaziemir'de Gezilecek Yerler

Gaziemir'de Gezilecek Yerler

14. yüzyılın başında Seydiköy Aydınoğluları Beyliği zamanında “Gazi Umur Bey”
Çiğli'de Gezilecek Yerler

Çiğli'de Gezilecek Yerler

İzmir’in kuzeyinde yer alan, 130 Km2 alanı ile en büyük ilçelerinden biri olan
Bornova'da Gezilecek Yerler

Bornova'da Gezilecek Yerler

8500 sene önce yerleşim yeri olarak kullanılmaya başlanan Bornova, İzmir ilinin
Beydağ'da Gezilecek Yerler

Beydağ'da Gezilecek Yerler

15.000 nüfuslu Beydağ, İzmir’in en küçük ilçesi olup, merkeze en uzak
Bayındır'da Gezilecek Yerler

Bayındır'da Gezilecek Yerler

Bayındır; Ege Denizi’ne paralel olarak dizilen sıradağların üzerindeki Bayındır
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up