Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » İzmir » Balçova'da Gezilecek Yerler

Balçova'da Gezilecek Yerler


Balçova gezilecek yerler
İzmir'e 8 km mesafede olan Balçova, sadece İzmir’in değil, bütün Ege'nin en çok turist çeken ilçelerinden biridir. Şifalı kaplıcalarıyla ünlü Balçova, zamanında İzmir'e bağlı bir köy iken, 1963 yılında alınan bir karar ile belediye statüsüne kavuşmuş olsa da, 1980 yılında Narlıdere ilçesine bağlanmış ve 1992 yılında tekrar belediye olmuştur.

Balçova tarihi hakkında

M.Ö. 1200 yıllarına dayanan Balçova'nın geçmişine yönelik çok sayıda rivayet vardır. İonia göçü sürecinde sömürgecilerin buraya yerleşip, yeni bir yaşam alanı kurduğu söylense de, yerel halka göre Ayesefit adında bir grubun, korsan saldırılarından kaçıp bu bölgeye yerleştiği yönündedir. Balçova çok eski bir yerleşim ve yaşam alanı olduğu için, hakkında söylenen rivayetlerin sayısı da oldukça fazladır.

Gerek geçmişi, gerekse isminin nereden geldiği konusunda çeşitli söylemler vardır. İzmir’in oksijen deposu ve en şirin ilçelerinden biri olan Balçova'nın adının nereden geldiği konusunda, en çok dile getirilen rivayet, yeraltı ısısı oldukça yüksek olan bölgede zamanla balçık havuzları oluşması nedeni ile yöreye “Balçık Havı” ismi verildiği ve zamanla “Balçık ova” olarak anılmaya başlandığı hakkındadır.


İkinci rivayet ise, bölgede bal üretiminin çok fazla olması nedeniyle "Bal ova" olarak anılması yönündedir. Bir diğer ve en uzak rivayet ise, bölgenin isminin Farsça bir kelimeden geldiğidir. Renkli bir yaşam anlamına gelen Bal- Ço- Va hecelerinin birleşmesi ve her heceden farklı bir anlam çıkarılıp birleştirildiği yönündedir. Adı nereden gelsin, günümüzde ismi Balçova olan bu güzel şehrin, hem coğrafi hem de turistik açıdan Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Balçova'nın geçmişine göz atıp, günümüz konumunu inceledikten sonra Balçova Gezilecek Yerler hakkında bilgi almak ister misiniz? Haydi başlayalım.

İnciraltı

Doğayla baş başa kalmak, dağ yürüyüşü yapmak ve ciğerlerinizi oksijen ile doldurmak için uğrayacağınız ilk yerdir. Denize sıfır konumunda ki kafeler, restaurantlar ve meyhaneler, keyifçi tatilciler için mutlaka uğranılması gereken önemli duraklardandır. Balçova Belediyesi tarafından bisiklet kiralama hizmetinde faydalanmayı unutmayın. Gezme – tozma ve keyif işleriniz bittikten sonra, bir savaş gemisinin müze olarak restore edildiği "İnciraltı Deniz müzesini" mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Balçova teleferik gezisi

Balçova’ya tepeden bakmak ister misiniz? Türkiye’de çok ender yaşanabilen teleferik gezisi keyfini, Balçova’da yaşayabilir, muhteşem doğanın ve havanın keyfini çıkarabilirsiniz. 09.00-22.00 arası hizmet veren teleferik, İzmir Ekonomi Üniversitesi karşısında yer alır. Bu hizmetten yararlanmak için gişeden bilet satın almanız gerekiyor. Bilet ücretleri 6 ila 10 TL arasında değişmektedir. 5 yaşına kadar olan çocuklardan ücret alınmamaktadır. 20 adet vagonla hizmet verilen teleferik gezisi, gün boyu devam etmekte ve her gezi ortalama 3 dakika sürmektedir. Tesis içerisinde çeşitli mesire alanları, yeme içme yerleri ve dinlenme bölgeleri vardır. Gün boyu vakit geçirebileceğiniz bir tesistir.

İnciraltı Kent Ormanı

620.000 Km lik bir alana kurulan İnciraltı Kent Ormanı, doğa tutkunlarının ilk adresidir. Türkiye’de ormanların hızlıca katledilmesi, betonlaşma ve kentleşme bu sayfiye yerini daha değerli kılmaktadır. Bisiklet, yürüyüş, doğa sporları, gezinti yapmak için her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği ormanda, 20 binden fazla ağaç ve 16 binden fazla çalı ve yer örten bitkiler ekilmiştir. 7 bin metrekaresi İnciraltı Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi Bahçesi için ayrılmıştır. Aynı alan içerisinde bulunan bu eğitim merkezini de ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Deniz Müzesi

Yukarıda kısaca bahsettiğimiz gibi, bir savaş gemisinin restore edilerek müze olarak faaliyete geçirilmesi sağlanmıştır. (Ege Firkateyni ve Piri Reis Denizaltısı). Ege bölgesinin ilk deniz müzesidir. Müzede, savaş gemileri ve deniz araçları ile ilgili çeşitli sunumlar yapılmakta ve bilgi verilmektedir.

Kızılkanat Parkı

Bol yeşil alan, temiz hava, dinlenme için ziyaret edebilirsiniz. Özellikle yeşile hasret olup, başka şehirlerden gelen ziyaretçiler için en uygun oturma ve istirahat alanlarından biridir.

Aquacity Su Parkı

Sadece Balçova'nın değil, tüm Ege bölgesinin en büyük su parklarından biridir. Su sporları ve eğlence aktivitelerinin yanı sıra, Balçova termal havuzları da vardır. Özel yüzme derslerinin verildiği yüzme kurslarına katılabilir, nefes kesen su kaydıraklarında eğlenebilir ya da Dart, mini golf, ayak bowlingi, futbol, su voleybolu gibi spor aktivitelerine katılabilirsiniz. Sabah girip, akşama kadar bu merkez vakit geçirebilirsiniz.

Kemal Namlı Sanat Evi

Sanatsever gezginlerin ziyaret edebileceği bir sanat evidir. Yağlı boya tabloları ve muhteşem ebru çalışmalarını inceleyebilir, zihninizi dinlendirebilirsiniz.

Agora Lunapark

Çocuklu ailelerin keyifli vakit geçirebileceği eğlence alanıdır. Çarpışan arabalara binebilir, atlıkarıncalar üzerinde muhteşem Ege havasının keyfini çıkarabilirsiniz. Tatilde çocukları unutmamak gerekiyor.

Balçova sosyal yaşam alanları

Balçova’da birçok AVM ( Alışveriş Merkezi ) bulunmaktadır. Bu AVM lerin sosyal yaşam alanlarında vakit geçirebilir, sinemaya gidebilir veya çeşitli aktivitelerde bulunarak zaman geçirebilirsiniz. Ben kapalı alanda duramam, açık havada gezmek istiyorum diyorsanız, sizi Balçova sahil yoluna alalım. Güneşli ve temiz havanın keyfini, sahilde yürüyüş yaparak çıkarabilirsiniz. Yol boyunca kurulu tezgahlardan hediyelik eşya satın alabilir ve küçük alışverişler yapabilirsiniz.

Balçova’da ne yenir?

Sahil kesiminde bir yerleşim yeri olan Balçova’da ilk aklan gelen yemek balık çeşitleri. Sahil boyunca bir birinden güzel restaurantlarda farklı yemek çeşitlerini tadabilir, balığın değişik şekillerde hazırlanmış türlerini deneyebilirsiniz. AVM’lerin yemek katında, birçok ünlü markanın restaurantında yemek yiyebilirsiniz. Bunlar genelde fast food tarzı olsa da, lezzetleri asla değişmez. Daha salaş ve otantik mekanlarda yemek istiyorum diyenler için, ev yemekleri yapan ve Ege'nin lezzetini bulabileceğiniz bu yerlerde karnınızı doyurabilirsiniz. Köfte, kokoreç gibi klasik yemeklerimizden yemek isterseniz, ilçenin merkezinde bulunan çeşitli restaurantlara bakabilirsiniz.

Balçova nerede, nasıl gidilir?

Balçova’ya ulaşmak için, önce İzmir'e ulaşım sağlamanız gerekir. Havayolu, karayolu veya deniz yolu ile İzmir’e gelebilirsiniz. İzmir’e vardıktan sonra, bulunduğunuz merkezden Balçova’ya çok rahat ulaşım sağlayabilirsiniz. Balçova’ya deniz yolu ile çok rahat ulaşabilirsiniz.

Feribot İle Balçova’ya Ulaşım Nasıl gidilir?

Öncelikle Üçkuyular’a geçmek için Alsancak, Konak, Karşıyaka, Bostanlı, Pasaport limanlarından kalkan feribotları kullanmanız gerekir. Üçkuyular’dan ise Balçova otobüsleri kalkmaktadır.


Konak’tan Balçova’ya Nasıl Gidilir?

Konak ilçesinde, AKM (Atatürk Kültür Merkezi) önündeki otobüs durağında 169 nolu Belediye otobüsünü kullanarak aktarma yapmalısınız. Bu otobüs Balçova tarafına gitmektedir.

Buca’dan Balçova’ya Nasıl Gidilir?

671 Tınaztepe-F.Altay otobüsüne binerek, F.Altay ’da son durakta inin. İndiğiniz durakta 969 numaralı aktarma otobüsü olan F.Altay-Balçova otobüsü kalkmaktadır.

Gaziemir’den Balçova’ya Nasıl Gidilir?

Gaziemir’den Balçova’ya gitmek için, direkt giden 510 Numaralı, çevre yolu güzergahını kullanan Belediye otobüsünü kullanabilirsiniz.

Bornova’dan Balçova’ya Nasıl Gidilir?

Bornova’dan Balçova’ya gitmek için, önce metro ile Konak ya da Alsancak’a geçilmeli ve Konak’tan 169 numaralı Belediye otobüsü ya da Alsancak’tan ise 269 numaralı Belediye otobüsünü kullanabilirsiniz.

İzmir’in en güzel ilçelerinden olan Balçova gezimizi tamamladık. Bayındır'da Gezilecek Yerler listemize bakmak ister misiniz? Haydi, gezmeye devam o zaman  wink



admin / 26.03.2018 / 0 / 8 341

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Narlıdere'de Gezilecek Yerler

Narlıdere'de Gezilecek Yerler

Geçmiş tarihlerde Lidyalılar, Persliler, Makedonyalılar, Romalılar,
Konak'ta Gezilecek Yerler

Konak'ta Gezilecek Yerler

İzmir’in kalbi, Ege'nin en güzel ilçelerinden biridir Konak. Nüfusu 375.000
Menderes'te Gezilecek Yerler

Menderes'te Gezilecek Yerler

İzmir’in güneyinde yer alan ve 788,66 km2 lik yüzölçümüne sahip Menderes
Seferihisar'da Gezilecek Yerler

Seferihisar'da Gezilecek Yerler

M.Ö. 2000 yıllarında, Akalardan kaçan Giritliler tarafından kurulduğu ve
Menemen'de Gezilecek Yerler

Menemen'de Gezilecek Yerler

İzmir’in 156.000 nüfuslu şirin bir ilçesidir. Doğusunda Manisa, batısında Foça
Karabağlar'da Gezilecek Yerler

Karabağlar'da Gezilecek Yerler

477.000 nüfusa sahip Karabağlar ilçesi, 3700 hektarlık bir alana kurulu olup,
Güzelbahçe'de Gezilecek Yerler

Güzelbahçe'de Gezilecek Yerler

M.Ö. 7. Yüzyılda Dor Kabilesi tarafından işgal dilip “Klonamiye” adında bir
Gaziemir'de Gezilecek Yerler

Gaziemir'de Gezilecek Yerler

14. yüzyılın başında Seydiköy Aydınoğluları Beyliği zamanında “Gazi Umur Bey”
Çiğli'de Gezilecek Yerler

Çiğli'de Gezilecek Yerler

İzmir’in kuzeyinde yer alan, 130 Km2 alanı ile en büyük ilçelerinden biri olan
Bayraklı'da Gezilecek Yerler

Bayraklı'da Gezilecek Yerler

Eski İzmir’in kuruluş yeri olarak kabul gören ve Tepekule olarak tanınan ören
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up