İtalyan Mimar Delfo Seminati 1907 yılında Beykoz yeşilliklerinin içerisine o dönemin en güzel yapılarından birini inşa etti. Osmanlının Mısır Valisi Abbas Hilmi Paşa tarafından yaptırılan mimari yapı, dönemin modasına uygun olarak “Art Nouveau” tarzında inşa edilmiştir.
Hıdiv Kasrı'nın Tarihi
19. YY sonlarında Abbas Hilmi Paşa, Mısırda ki İngiliz lobilerini bastırmak ve Payitahttan destek almak için kısa bir süre İstanbul’da ikamet etmişti. 1903 de şuanda Hıdiv Kasrının olduğu yerde ki ahşap yalıları, sonrasında ise bu yalıyı kaplayan ağaçlık alanı satın almıştır. Aradan 4 sene geçtiğinde ve tarihler 1907 yi gösterdiğinde Paşa, tüm ahşap yalıları yıktırmış ve dönemin büyük ustalarından Delfo Seminati ye Hıdiv Kasrını ve boğaz manzaralı kuleyi inşa ettirmiştir.
İngilizler Mısırı işgal edip krallık sistemini getirince kendisi sürgüne gönderilmiştir fakat ailesi 1937 yılına kadar Hıdiv Kasrında yaşamıştır. 1937 yılında ise
Hıdiv Kasrı İstanbul belediyesine satılmıştır. Bir süre el değiştirip restore edildikten sonra günümüzde restoran ve sosyal tesis olarak halkın ziyaretine açılmıştır ve ziyaretçilerine haftanın 7 günü hizmet vermektedir.
Hıdiv Kasrında Neler Yapılır
Açık Büfe Kahvaltı;
Türk mutfağının bereketli sofraları haftanın her günü sizlerle buluşuyor. Özellikle hafta içi veya hafta sonu ayrımı yapmadan Hıdiv Kasrında sınırsızca kahvaltı keyfi yapabilir, bu tarihi yapının dokusunu koklayarak huzur bulabilirsiniz. Özellikle çocuklu aileler için
Hıdiv Kasrı açık büfe kahvaltı her anlamda çok avantajlı. Tesiste 6 yaş ve altında ki çocuklardan ücret alınmadığı gibi 6 ile 12 yaş arasında ki çocuklara %30 indirim uygulanıyor. Kahvaltıyı ister yeşillikler içinde ki bahçede, isterseniz restoran bölümünde yapabilirsiniz. Bizden uyarı, randevusuz asla gideyim demeyin, ayakta kalırsınız. Kahvaltı keyfi sabah 09.00 da başlamaktadır.
Hıdiv Kasrı Kahvaltı Fiyatları
Serpme Kahvaltı;
Muhteşem bir ambiyansta, bol çeşitli serpme kahvaltı fiyatı değişken olduğu için iletişim numarasından bilgi almanız daha doğru olacaktır. Hafta içi Saat 09:00 – 13:00 arası
Hıdiv Kasrı serpme kahvaltıyı tercih edebilirsiniz.
Açık Büfe Kahvaltı;
Hafta sonları aileniz ile tercih edeceğiniz
Hıdiv Kasrı açık büfe kahvaltı, sınırsız çeşit ile unutulmaz olacak.
Hıdiv Kasrı Fotoğraf Çekimi
Hıdiv Kasrı’nın en büyük özelliği, fotoğraf çekmeyi sevenler için mükemmel bir atmosfere sahip olması. Yeşillikler içinde bulunan ve gül bahçelerine, havuzlara sahip olan bu mükemmel yapının her noktası kartpostal gibi.
Hıdiv Kasrı fotoğraf çekimi, Hobi olarak fotoğraf çekenler için muazzam bir manzaraya sahiptir. Ayrıca düğün dış çekim fotoğraflarınızı burada çekebilirsiniz. Bunun için sadece Belediyeye başvurmanız yeterli.
Hıdiv Kasrı Düğün Organizasyonları
Tarihi yapı birçok düğüne ev sahipliği yapmış ve hala yapmaktadır. Yaz aylarında 2000 kişi kapasiteli bahçesi ve birbirinden farklı menü seçenekleri misafirlerinizi karşılayabilir, düğünlerinizi bu tarihi yapıda gerçekleştirebilirsiniz. Bir tabiat parkına benzeyen doğal güzelliği, tarihin sizi alıp götüren huzuru ile birleştirebilir. İstanbul boğazına karşı en mutlu gününüzün tadını çıkartabilirsiniz.
Hıdiv Kasrı Nerede ve Nasıl Gidilir?
Hıdiv Kasrı, İstanbul ilinin,
Beykoz ilçesine bağlı, Çubuklu Mahallesi, Ortanca Sokak, No: 2 de bulunmaktadır. Hıdiv Kasrına birçok alternatif ulaşım aracı ile gidilebilmektedir. Kendi şahsi aracınız ile Anadolu yakasından gelecekseniz. Fatih Sultan Mehmet köprüsüne gelmeden son çıkıştan saparak Kavacık köprüsüne çıkıp, tabelaları takip ederek ulaşmanız mümkündür.
Avrupa yakasından geliyorsanız, yine FSM köprüsünün çıkışından tabelaları takip etmek sureti ile gelebilirsiniz. İETT ile ulaşım sağlayacaksanız Beykoz yönüne gelen otobüslere binip, kanlıca durağında inmeniz ve 5 dakika yürüyüş ile
Hıdiv Kasrına ulaşmanız mümkündür.