Ilıca Şelalesi Tanıtımı
Kastamonu Ilıca Şelalesi Pınarbaşı’nda yer almaktadır.
Ilıca Şelalesi aynı zamanda yüzmeyi severler için bir tatil seçeneği olmaktadır.
Şelalenin Sahip Olduğu Özellikler
Ilıca Şelalesi’nin özelliklerinden birisi bölgeye gelen ziyaretçilerin konaklama açısından herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmamalarıdır. Şelalenin etrafında yer alan bungalovlar sayesinde kalacak yer sıkıntı ortadan kalkmaktadır. Bunun yanı sıra şelalenin döküldüğü yer gölettir.
Yol Tarifi
Şelaleye ulaşmak için şehrin merkezinden araçlar kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra yapılan turlar için şirketler tarafından ulaşım da kolay bir şekilde sağlanmaktadır. Şelaleyi şahsi aracı ile birlikte gezmek isteyen kişiler Bolu Dağı’ndan ve Gerede’den ilerleyerek Pınarbaşı Bölgesi’ne gelebilmektedir. Ortalama olarak 7 saatin sonunda bölgeye varılmış olunmaktadır.
Bu yol tarifi İstanbul üzerinden gelecek ziyaretçiler içindir. Bunun yanı sıra Ankara’dan şelaleyi görmeye gelen kişiler Ilgaz Dağları üzerinden şelaleye ulaşım sağlayabilmektedir. Daha fazla yol tarifine ihtiyaç duyan kişiler navigasyon cihazlarını kullanarak yol tarifi hakkında yardım alabilmektedir.
Otel Seçenekleri
Aşağıda kalma konusunda yardımcı olacak
konaklama seçenekleribulunmaktadır:
- Umur Otel
- İksir Resort Town
- Şadibey Çiftliği
- Muratoğlu Konak Otel
- Beylerbeyi Konak Otel
- Asya Konak
- Safranbolu Şerbetçi Konak
- Dibekönü Konak
- Melek Hanım Konağı
Yukarıda yer alan kalacak yerlerin fiyat bilgisine internet üzerinden erişim sağlanabilmektedir. Bunun yanı sıra otel rezervasyon sitelerinden de yer ayırtılabilinmektedir ve ödemeler online olarak kredi ya da banka kartı ile kolay bir şekilde yapılabilmektedir.
Ilıca Şelalesi Ziyaret Saatleri
Şelaleye giriş saati bulunmamaktadır. Her yaştan ziyaretçiler istedikleri zaman bölgeye gelerek burada vakit geçirebilmektedir.
Ilıca şelalesi Giriş Ücreti
Şelaleye giriş ücreti için bölgeye gelen ziyaretçilerden 5 TL alınmaktadır.
Gezilecek Yerler
Aşağıda
Kastamonu’ ya gelen kişiler için alternatif olacak yerlerverilmektedir. Bu yerler şunlardır:
- İnebolu
- Taşköprü
- Kastamonu Merkez
- İzbeli Çiftliği
- Kastamonu Kalesi
- Gölköy Yaşam Resort
- Sadibey Çiftliği
- Memiş Etli Ekmek ve İksir Resort Town
- Çatak Kanyonu
- Horna Kanyonu
- Valla Kanyonu
- Loç Vadisi
- Gideros Koyu
- Küre Dağları Milli Parkı
- Ulukaya Şelalesi
- Safranbolu
- Amasra
- Güzelcehisar
Bölgede Yapılabilecekler
Şelale çevresinde yürüyüş, koşu, piknik, bisiklet binimi vb. etkinlikler yapılabilmektedir. Özellikle havada mevcut olan oksijen miktarının oldukça fazla olmasından dolayı açık hava sporları keyifli ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra çevredeki doğa manzaraları eşliğinde çeşitli fotoğraf çekimleri de gerçekleşmektedir.
Kastamonu’nun Ünlü Yemekleri
Aşağıda
şelaleyi görmeye gelen kişiler için yemek seçeneklerisunulmaktadır. Bu seçenekler şu şekildedir:
- Etli Ekmek: Et severler için tadına bakılması gereken bir yemektedir. Bunun dışında etli ekmeğin çeşitli malzemeler ile birlikte yapılan versiyonları da bulunmaktadır. Tercih edilmesi durumunda patates, mantar, peynir ve ıspanak ile de yapılabilmektedir.
- Bandurma: Bandurmanın ana malzemesinde hamur ve et almaktadır. İç harcı olarak hindi eti ve ceviz kullanılmaktadır. Hindi etini sevmeyen kişiler için tavuk eti seçeneği de mevcuttur.
- Patates Paçası: Yemeğin yapımında patates, nişasta, yoğurt ve sarımsak kullanılmaktadır. Yemeğin pişirilme şekli ocakta ve fırında olmak üzere iki şekildedir. Ilıca Şelalesi’ni ziyaret etmeye gelen kişilerin bu yemeğin tadına bakmaları tavsiye edilmektedir.
- Püryan Kuyu Kebabı: Püryan Kebabı Kastamonu’nu en meşhur yemekleri arasında yer almaktadır. Yemeğin pişme süresi yaklaşık olarak 2 saati bulmaktadır.
- Simit Tiridi: Bu simit çeşidinde susam bulunmamaktadır. Özellikle öğle saatlerinde şelaleye gelen kişiler için ara öğün olarak tercih edebilecekleri bir seçenektir. Simidin üzerine kıyma, tereyağı, kemik suyu ve sarımsaklı yoğurt konulmaktadır.
- Çekme Helva: Helvanın ismi yapım aşamasından gelmektedir. Sabah kahvaltılarında insanların tercih edebilecekleri yiyeceklerden biridir. Bunun yanı sıra yemeklerden sonra kendine tatlı bir şeyler arayan kişiler de çekme helvanın lezzetine bakmalıdır.
- İnebolu Simidi: İnebolu Simidi’nde susam bulunmamaktadır. Şelaleye sabah saatlerinde gelen kişiler güne başlamadan önce kahvaltılarında bu simidi deneyebilir. Ayrıca bölgede bulunan fırınlardan da simidi bulmak oldukça kolaydır.
- Kastamonu Pastırması: Bölgede yer alan restoranlarda sipariş edilen yemeklerin içinde de bulunan pastırmanın tadına bakılmadan Kastamonu’dan gidilmemesi tavsiye edilmektedir.