Antalya hayvanat bahçesi Döşemealtı belediyesi Kepezaltı piknik sahası içerisinde 400 dönüm arazi içerisine kuruludur. Türkiye'nin en modern ve büyük hayvanat bahçeleri arasında ilk sırada yer almaktadır. 1989 yılında kurulan Antalya hayvanat bahçesi içerisinde 856 adet hayvan bulunmaktadır.
Antalya hayvanat bahçesi hayvanlar için saplanan birbirinden farklı doğal yaşam ortamları ile Türkiye'nin en başarılı hayvanat bahçesidir.
Antalya hayvanat bahçesi hayvan türleri
- Sürüngen evi: 650 metrekare olan sürüngen evi içerisinde timsah ve yılan gibi sürüngenler bulunmaktadır. Yaz ve kış diye ikiye ayrılan bu sürüngen evi hayvanların en iyi şekilde yaşamaları için özel olarak tasarlanmıştır.
- Çift Tırnaklılar: Sürüngen evi gibi yaz ve kış için iki ayrı bölümden oluşmaktadır. İçinde bulunan hayvan türlerinin bazıları alageyik, karaca, ceylan, kızıl geyik ve dağ keçileri gibi çeşitli çift tırnaklı hayvanlar bulunmaktadır. Etrafı çitlerle çevrili doğal ve hayvanların rahat bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için özel olarak tasarlanmıştır.
- Tek Tırnaklılar: Diğer bölümlerde olduğu gibi tek tırnaklılarda da iki ayrı bölüm bulunmakta. Zebra midilli atı ve eşek gibi hayvanlar bulunmaktadır.
- Yırtıcılar: Yaz ve kış olarak iki bölümden oluşmaktadır. Puma, kaplan ve aslan gibi birbirinden özel yırtıcı hayvanlar bu bölümde bulunmaktadır.
- Yırtıcı kuşlar: 4 farklı tür ve 12 farklı cinsten hayvan bulunmaktadır. Yırtıcı kuşların doğal ortamını en iyi şekilde yansıtmak amacı ile yüksek tepeler, taşlar gibi birbirinden özel alanlar bulunmaktadır.
- Sülünler: 40 metrekareden oluşan bölmeler bulunmaktadır. 12 adet sülün bulunmaktadır. Görülmeye değer sülünlerin olduğu bu bölme eşsiz hayvanları içerisinde barındırmaktadır.
- Tavuklar: 20 metrekareden oluşan bölmeler mevcut ve 9 farklı türden oluşan tavuklar bulunmaktadır.
- Tavşanlar: Barınakların her biri 12 metrekareden oluşmaktadır. 4 farklı türden tavşan bulunan bölümlerde birbirinden sevimli tavşanları çocuklarınızın görmesi gereken hayvanlar arasında.
Birbirinden farklı türler bulunan
Antalya hayvanat bahçesi görülmeye değer hayvanları içerisinde barındırmakta. Hafta sonu gidilebilecek en güzel ve özel yerler arasında ilk sıradadır. Çocuklarınızın gerek yırtıcı, gerekse birbirinden farklı hayvan türlerini içinde barındıran
Antalya hayvanat bahçesi görülmeye değer en özel yerler arasındadır.
Antalya hayvanat bahçesi giriş ücreti 2020
Yetişkin bireyler için giriş ücreti:
5 Türk LirasıÇocuklar için giriş ücreti:
2 Türk Lirası12 yaş ve altı için:
ÜcretsizNot: Eğer şahsi aracınızla Antalya hayvanat bahçesine gelir iseniz araç başı ücreti 15 Türk Lirasıdır. Araç içerisinde kaç kişi olduğuna bakılmaz.
Antalya hayvanat bahçesi ziyaret saatleri
Antalya hayvanat bahçesi haftanın 7 günü açıktır. Sabah 09.00 ila akşam 19.00 arasında açıktır.
Antalya hayvanat bahçesi ;- Döşemealtı ilçesinde
- Halka açık
- Şelaleler
- Doğal ve yapay su göletleri
- Yeşillik alanlar
- Kepezaltı piknik sahası içerisinde
- 400 dönüm
- Doğa parkı
- Kuş evi
- Sürüngen evi
- Barınaklar
- Çocuk oyun parkları
- Piknik alanları
- Klinik bina
Antalya Hayvanat Bahçesi Nerede?
Antalya’ya gelen milyonlarca yerli veya yabancı turist deniz ve plaj keyfi dışında alternatif bir aktivite arayışlarında Antalya Hayvanat Bahçesi her zaman ön plana çıkan mekanlardan bir tanesidir. Peki,
Antalya hayvanat Bahçesi nerede diye merak edenler için; bu mükemmel alan
Döşemealtı ilçesindeki, Nebiler Kepezaltı piknik sahası içerisinde bulunmaktadır.
Telefon: (0242) 332 32 32
Antalya Hayvanat Bahçesine Nasıl Gidilir?
Kendi özel arabaları ile gelmek isteyenler için Burdur yolu istikametindeki Ferro Krom Fabrikası önünden sola dönerek yaklaşık 2 km uzakta bulunan tramvay son durağı yanındaki giriş kısmına geleceklerdir. Giriş kısımdan yaklaşık 800 m sonra hayvan barınaklarına ulaşacaklardır.
Dolmuş ile alana ulaşmak isteyenler için şehir merkezinden kalkan 7 - 46 - 52 nolu Cezaevi / Fatma Parıltı dolmuşlarına binerek tramvayın son durağında inmeleri gerekir.
Otobüs ile alana ulaşmak isteyenler için şehir merkezinden kalkan 5 - 6 - 11 nolu Cezaevi / Fatma Parıltı otobüslerini kullanarak tramvayın son durağında inmeleri gerekir.