Düzce Güzeldere Şelalesi, mesire yeri veya tabiat parkı olarak da adlandırılmaktadır. Güzeldere Şelalesi’nde bulunan kayın ağaçlarının serinletme özelliği sayesinde gelen ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.
Şelale Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Güzeldere Şelalesi Bıçkı deresi üzerinden aşağıya doğru akmaktadır. Bununla birlikte şelale 136 metre yükseklikten dökülmektedir. Şelalenin bulunduğu yer merkeze yakın olduğundan dolayı ziyaretçiler için oldukça sevindirici bir durum haline dönüşmektedir.
Şelalenin en büyük özelliği güneş ile birlikte gökyüzü meydana getirmesidir. Bu oluşan görüntüyü ziyaretçiler yanlarında getirecekleri fotoğraf makineleri ile beraber bu muhteşem manzarayı ölümsüzleştirebilme imkanına sahip olmaktadır.
Güzeldere Şelalesi Yol Tarifi
Güzeldere Şelalesi Düzce'nin Gölkaya bölgesinde yer almaktadır. Bu bölgeye karayolu ile İstanbul güzergahından gelecek kişilerin Hendek sapağı üzerindeki TEM otoyolundan çıkmaları gerekmektedir. Daha sonra ziyaretçiler Gölkaya tabelalarını izleyerek Gölkaya bölgesine ulaşıp Güzeldere Şelalesi’nin bulunduğu alana kolay bir şekilde varabilmektedir.
Ayrıca Düzce’ye denizyolu ile gitmek isteyen kişiler
Düzce ilinin
Akçakoca ilçesi, Karadeniz'e açıldığından dolayı Akçakoca iskelesini kullanarak rahat bir şekilde Düzce’ye ulaşabilmektedir.
Şelalede Yapılacak Etkinlikler
Güzeldere Şelalesi’ne gelmek isteyen yerli ve yabancı turistler şelalenin etrafında birçok aktiviteler de yapabilme şansına sahiptir. Örneğin şelaleyi ziyaret edecek kişiler şelalenin etrafında piknik, fotoğraf çekme, şelalenin muhteşem doğası içerisinde yürüme gibi etkinlikleri yapabilmektedir.
Bunun dışında ziyaretçiler bölgenin etrafına çadır kurarak
kamp yapabilme olanağını elde edebilmektedir. Bununla birlikte şelalenin etrafında kır gazinosu bulunduğundan dolayı gelen ziyaretçiler eğlenmek için bu fırsatı değerlendirebilmektedir.
Güzeldere Şelalesi Giriş Ücreti
Güzeldere Şelalesi’ni ziyaret edecek kişilerin belli bir miktarda şelaleye giriş ücreti ödemeleri gerekmektedir. Şelaleye giriş yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerden
5 TL tutarında şelaleye giriş ücreti talep edilmektedir. 5 TL’yi ödeyen ziyaretçiler diledikleri şekilde
Güzeldere Şelalesi’ni gezebilme hakkını elde edebilmektedir.
Güzeldere Şelalesi Ziyaret Saatleri
Güzeldere Şelalesi’ni gezmek için belli bir saat sınırlaması bulunmamaktadır. Yani şelaleyi gezmek isteyen yerli ve yabancı turistler diledikleri zaman şelaleyi gelip Güzeldere Şelalesi’nin muhteşem havasını soluyabilmekte ve şelalenin harika doğası içerinde ruhlarını dinlendirebilmektedir.
Güzeldere Şelalesi Konaklama
Düzce’ye gelmek isteyen ziyaretçiler için birçok çeşitlilikte konaklama imkanı ortaya koyulmaktadır. Aşağıda Güzeldere Şelalesi’ne gelip konaklama yapmak isteyen kişiler için tercih edebilecekleri oteller listelenmektedir:
- Otel Düzce
- Hizel Hotel
- Sivrikaya Otel
- Düzce Han Otel
- Otel Düzce Sürur & SPA
- Gösterişli Hotel
- Hotel Almina Park
- Pak Otel
- Otel Almina Park
- Grand Beyaz Saray Hotel
- Düzce Anıl Hotel
- İnci Otel
- Alibaba Rezidans Apart Otel
- Fenerbahçe Topuk Yaylası Resort & Sport Topuk Yaylası
- Çakıl Apart
Civarda Neler Yenilebilir?
Düzce’ye gelecek kişilerin Düzce'nin meşhur yemeklerinden yemeden gitmemeleri gerekmektedir. Aşağıda Düzce’de bulunan Güzeldere Şelalesi’ne gelmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin yemeleri gereken yemeklerin listesi verilmektedir:
Kalçak Mancarı: Düzce ilinin meşhur sebzelerinden biri olan Kalçak Mancarı bulgur ya da pirinçle pişirilerek yapılmaktadır. Kalçak Mancarı oldukça fazla vitamin içermektedir. Bu yüzden Güzeldere Şelalesi’ne gelecek ziyaretçilerin sağlıklı bir şekilde gezmelerini sürdürmeleri için Kalçak Mancarı’nı yemeleri gerekmektedir.
Çırakta Baba Kaygana: Un, yumurta ve tuzun karıştırılmasıyla elde edilen hamurun bol yağda kızartılması sonucunda üstüne şerbet dökülerek hazırlanan bir hamur tatlısıdır. Düzce’ye gelecek kişilerin bu tatlıdan muhakkak yemeleri tavsiye edilmektedir.
Mamalika: Mısır ununun su ile karıştırılarak lapa hale gelmesi sağlanılmaktadır. Daha sonra lapa hale gelen bu karışım pişirilmektedir. Pişirildikten sonra soğuması için tepsiye dökülmekte ve aralara ceviz, keş, peynir koyularak servis edilmektedir.
Mamursa: Mısır ununun suyla karıştırılıp lapa hale gelmesi sonucunda oluşan karışım tepsiye dökülmektedir. Üzerine bardak yardımı ile yuvalar yapılarak tereyağında pişirilmiş yumurtalar bu açılan yuvaların içerisine koyulmaktadır. Hazırlanan bu yemek peynir ile servis edilmektedir.
Kaşık Makarnası: Hazırlanan hamur oklava yardımı ile açılmaktadır. Daha sonra mantının hazırlanışı gibi açılan hamurlar kare şeklinde kesilmektedir. Kare hamurlar gevşek bir şekilde sarılarak ağzı su ile kapatılmaktadır. Bu şekilde sarılan hamurlar suda pişirilmektedir. Pişen hamurlar sudan alınarak keş, ceviz ve fındık karışımı ile servis edilmektedir. Dileyen kişiler ise tereyağını kızdırıp üzerine döktürebilmektedir.